Piwa rzemieślnicze w pubie

0
311
Rate this post

Letnia pogoda wydaje się być wystarczającym pretekstem do tego, żeby wyskoczyć wieczorem ze znajomymi na piwo. Niewielu ludzi przykłada przy tym większą wagę do tego, jaką konkretnie markę owego napoju przyjdzie im pić. Nie oznacza to bynajmniej, że Polacy nie posiadają w tym zakresie żadnych preferencji – trudno spotkać dorosłego obywatela naszego kraju, który nie potrafiłby wskazać swojej ukochanej piwnej marki. Dużym powodzeniem cieszą się w ostatnich latach piwa rzemieślnicze w pubie – doskonałe gatunkowo i warzone z wielką pieczołowitością czy wręcz miłością, a do tego relatywnie niedrogie i dostępne dla każdego. Piwa lokalne posiadaną nad globalnymi potentatami tę przewagę, że kojarzą się przeciętnemu Polakowi z urokiem nowości. Każdy już chyba wie, jak smakuje najpopularniejsze piwo irlandzkie, ale bynajmniej nie wszyscy próbowali lokalnego trunku małopolskiego czy pomorskiego. Czy to zatem oznacza, że piwa rzemieślnicze osiągną ogólnokrajową renomę? Trudno wyrokować – taki obrót spraw pozbawiłby je oryginalności.